MENU

    

Sidang Kemuncak Bandar Asia Pasifik (APCS) dan Forum Mayor adalah Sidang Kemuncak utama di rantau ini yang menyatukan salah satu pemimpin bandar terbesar dengan bidang yang terbaik dan menonjol. Hari ini, bandar-bandar semakin diiktiraf sebagai penyumbang utama, penyambung dan penyumbang kepada ekonomi global dan Sidang Kemuncak ini adalah platform untuk pertukaran hubungan dan pengetahuan.
APCS memberi tumpuan kepada membawa perniagaan, industri dan bandar bersama-sama untuk membolehkan mereka membina hubungan dan menyumbang secara berkesan kepada kejayaan dan kemampanan bandar-bandar kita ke masa depan. APCS menarik para pemimpin bandaraya dan penyokong utama yang ingin melibatkan diri dengan syarikat-syarikat yang boleh memberikan penyelesaian bandar yang inovatif ke bandar-bandar.
Program 2019 APCS akan menampilkan barisan penceramah yang terkenal di peringkat antarabangsa dan sesi perkongsian ini menghasilkan perbualan yang bermakna dan berwawasan sejajar dengan setiap tema program:
Inovasi bandar - Memperkasakan bandar, penduduk dan perniagaan melalui inovasi dan teknologi
Mobiliti bandar - Bergerak dan menghubungkan orang di dalam bandar
Kebolehlaksanaan bandar raya - Bandaraya yang bertenaga, pelbagai dan inklusif
Kemapanan bandar - Memacu bandar-bandar yang berdaya tahan dan sihat
APCS disertai oleh 140 bandar di seluruh dunia termasuk Alor Setar.
Kemaskini Terakhir: Ahad, 5 April 2020 - 10:17am